Drie Papagaaien Isolatie-Actie

Drie Papagaaien Isolatie-Actie

Win een Energie-scan van jouw huis


Beste Buurtgenoot
Namens BuurKracht Team Backershagen willen we iemand in onze buurt graag een energie-scan aanbieden. De energie-scan is onderdeel van de komende Isolatie-actie voor de wijk (meer hierover hieronder). We loten een gelukkige winnaar. Het Type woning wat we zoeken is een 2-onder1-kap woning jaren ’50 (zie de blauwe strepen op het kaartje hieronder). 

Wil je graag aanmelden voor de loting, en heb je onderstaande “voorwaarden” gelezen, stuur Sander een emailtje met je adres and contact gegevens: 


Hoezo energie-scan? 
De gemeente Wassenaar werkt samen met lokaal actieve bewoners die graag wat willen doen voor het klimaat. De Zonnepanelenactie en de Warmte-scan actie zijn daar voorbeelden van. Het volgende traject is een Isolatie-actie. We werken samen met het bureau Duurzaam Bouwloket, een ondersteunende organisatie voor de gemeente en haar inwoners. Zij hebben een buurtanalyse van Wassenaar gemaakt. Uit deze analyse komt het voorstel voor een type referentie woning per buurt. 

Wassenaar inventarisatie Woningtypen 2021


Wat krijg ik als ik win en wat moet ik er voor doen?

Als je de gelukkige winnaar van de energie-scan bent dan ben je bereidt om jouw woning beschikbaar te stellen voor een opname. Ook is een kans dat mensen van andere buurten een bezoekje willen brengen aan je woning om wat zaken te bekijken. Dat kan natuurlijk in overleg en beperkt worden, dus dat moeten we nog afspreken dan. 
Een van de Duurzaam Bouwloket adviseurs zal de woning gaan opnemen en hiervan een rapport samenstellen. Aan de hand van de referentie woningen zal duidelijk worden welke isolatiemaatregelen er getroffen kunnen worden en welke materialen hiervoor geschikt zijn. Het zal dat gaan om gevel-, vloer- en bodemisolatie aangevuld met dakisolatie en glas. 

Wijk Woningtype Referentiewoning
De Kieviet Woningtype 1
Drie Papegaaien Woningtype 2
Dorp Wassenaar en Duinrell Woningtype 3
Dorp Wassenaar en Duinrell Woningtype 3
Groot Deijleroord en Ter Weer Woningtype 4
De Paauw Woningtype 5

Isolatie-traject (Feb 2022)


Wij willen graag met de rest van inwoners van Wassenaar een inkoop-actie Isolatie starten. Het zal dat gaan om gevel-, vloer- en bodemisolatie aangevuld met dakisolatie en glas. 

Dit zijn de stappen die we van plan zijn: 
  1. Nadat er per type woning duidelijk is welke isolatie-activiteiten er gedaan kunnen worden
  2. De BuurKracht teamleden krijgen een training Isolatie
  3. De buurt krijgt informatie over het traject via brievenbus en electronisch
  4. Er komt een fysieke buurt-bijeenkomst om alles te bespreken en om vragen te stellen. Daarin zullen we gaan inventariseren wie in onze buurt er met welke activiteit wil meedoen. Er is dan ook een shortlist van bedrijven gemaakt door Duurzaam Bouwloket en deze is met de buurtteams gedeeld, om een keuze in aannemer te maken die het werk kan uitvoeren bij jou thuis. 

Hieronder is de concept-planning. We hopen in Februari 2022 mensen zover te krijgen om mee te doen (in te schrijven) en rond Maart het werk daadwerkelijk te kunnen gaan uitvoeren. 

1 gedachte over “Drie Papagaaien Isolatie-Actie”

  1. Ha Sander,
    ons huis, tevens blauw gearceerd op de kaart stamt uit de jaren 30. 1937 om precies te zijn. Mogen wij toch meeloten?
    Groet, Ton Jonker (Araweg 11)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *